Mad og café på Åbakken

Læs om caféen på Åbakken, som er åben for alle pensionister i lokalområdet, og dine muligheder for forplejning som beboer på Åbakken.

Alle pensionister fra lokalområdet er velkomne til at spise og deltage i hyggeligt samvær i caféen på Åbakken. Pårørende til beboere på Åbakken er også velkomne til at benytte sig af caféens tilbud.

I caféen serveres der god og sund mad og et bredt udvalg af velsmagende retter, som kan nydes i dejlige omgivelser med udsigt til udeanlægget med legeplads.

Det er ikke nødvendigt at forudbestille maden. Du møder blot op og vælger, hvad du har lyst til.

Du kan f.eks. købe morgenmad, frokost, varme drikke, nybagt brød, smørrebrød, sandwich og forskellige slags boller med pålæg.

Du kan også vælge at købe mad i caféen og tage den med hjem.

Du kan få udleveret menuplaner, som gælder for en måned ad gangen, i caféen.

Du kan bestille specialkost og diæter i caféen. Du kan tale med faglært personale om dette, hvis du har behov for det.

Som beboer på Åbakken kan du bestille mad i caféen til f.eks. juleaften, så du og din familie kan spise sammen i din bolig. Derudover kan du bestille smørrebrød eller en varm ret til f.eks. fødselsdage eller andre begivenheder.

Forplejning til beboere

Forplejning i plejeboligerne

Hvis du bor i en plejebolig, kan du købe fuld forplejning. I fuld forplejning indgår hovedmåltider og mellemmåltider inkl. drikkevarer, dog uden kapsel- og propvarer.

Prisen for fuld forplejning er 3.515 kr. om måneden. Beløbet trækkes via din pension. Hvis du er væk ved mere end tre på hinanden følgende måltider, får du refunderet det beløb, som døgnprisen udgør.

Du kan få specialkost og diætmad, hvis du f.eks. er småtspisende, døjer med undervægt/overvægt, ønsker livsstilsændringer, har diabetes eller har allergi.

Som beboer i en plejebolig, kan du vælge at indtage dine måltider i vores fælles spisekøkken og opleve hyggeligt samvær med dine naboer under spisningen.

Den varme mad laves om aftenen, fordi hovedmåltidet med det højere kalorieindhold giver en god mæthedsfølelse og dermed basis for en god og lang nattesøvn. Frokosten kan bestå af brød og pålæg eventuelt suppleret med lune rester fra dagen inden.

Forplejning i de handicapvenlige boliger

Hvis du bor i en handicapvenlig bolig, kan du selv lave mad, købe mad i caféen eller få leveret mad fra Madservice Kronjylland.

Hvis du skal have leveret mad fra Madservice Kronjylland, skal du dog først visiteres til dette. Kontakt Visitationsenheden på tlf. 8915 2550 for at blive visiteret til madservice.